Släktträff i Mörnerska släktföreningen

Den 21 september 2014 samlades Mörnerska släktföreningen för en släktträff hos vår ordförande Carl Mörner på hans eminenta och fina skjutanläggning Varpsund i närheten av Skokloster och Håtuna. Till dagens stora begivenhet hade 20 personer anmält sitt intresse, och där fanns allt från ungdomar som såg fram emot att få hålla i en bössa för första gången, till erfarna äldre gentlemän med nedsatt hörsel efter tusentals avfyrade skott under sin livstid.

Varpsund skyttebana öppnade i augusti 2012 och är en av för Sveriges modernaste jakt- och skyttecenter. Det är en komplett anläggning för oss skyttar med inomhusskytte med skarp ammunition mot en bioduk, 100 m inskjutningstunnel, en utmanande sportingbana med 20 kastare, en nordisk trapbana och en traditionell 80-meters älgbana med elektronisk markering.. Så här kan man träna det mesta skytte som man behöver inför jakten.

På Varpsund finns också en välsorterad butik med allt i kläder, utrustning och vapen som en jägare, eller en familjemedlem kan behöva.

Under dagen fick vi alla pröva på att skjuta med älgstudsare i den fina inomhusanläggningen där älgar, kronhjortar, vildsvin, björnar med flera djurarter visade sig på bioduken. Vi fick också möjlighet skjuta lerduvor under fin instruktion av landslagsskytten Therese Lundqvist, som på sin meritlista har VM och EM guld i skeet för juniorer. Hon deltog i de olympiska sommarspelen 2012 i London och slutade där på sjunde plats. Under hennes instruktiva undervisning träffade vi alla snart nästan varenda lerduva.

Dagen avslutades med en inte allt för enkel lunch framför en sprakande brasa från en stor härlig öppen spis. Släktföreningen tackar Calle för den stora gästfriheten och de perfekta arrangemangen och vi återkommer gärna till fler släktmöten på Varpsund där man då dels kan träffa sin släkt, dels träffa lerduvor och annat som man skjuter på.

För Mörnerska släktföreningen

Torsten Mörner

Lämna ett svar